Näe & koe

Karigasniemi

Kolmen kulttuurin kohtaamispaikka

Hiljennä Karigasniemessä – kolmen kielen ja kulttuurin kylässä

Saamelainen, suomalainen ja norjalainen kulttuuri kohtaavat Saamenmaan sydämessä, kolmen kielen ja kulttuurin risteyksessä Karigasniemessä. Tenonlaakson vilkkaimman yöelämän sanotaan myöskin löytyvän Karigasniemestä. 

Karigasniemen ainutlaatuisesta ympäristöstä löytyy runsaasti luontokohteita ja valtakunnallisesti arvokkaita kulttuurihistoriallisia käyntikohteita. Luontoympäristö tarjoaa monipuoliset retkeily­ ja kalastusmahdollisuudet ympäri vuoden. Erinomaisia retkeilykohteita ovat Paistunturin erämaasta Tenoon laskevat sivujoet ja purot. Yksi tälläisistä retkeilykohteista on Akujoki. Inarijoki laskee Tenojokeen Karigasniemen kylässä tarjoten hyvät mahdollisuudet erähenkiselle retkeilykalastukselle sekä pienemmän joen perhokalastukselle.

Paistunturin erämaa avautuu Karigasniemeltä itään ja Muotkatunturin erämaa lounaaseen. Tunturin äänimaisema on rauhoittava ja näköalat hivelevät silmiä. Sulaojan luontopolku tutustuttaa patikoijan Sulaojan pyhään lähteeseen. Skalonjuovččan polulta taas avautuu panoraamanäkymä Inarijoelle, Karasjoelle­ ja Tenojokilaaksoon.

Karigasniemi sijaitsee aivan Norjan kupeessa. Karigasniemi onkin oiva  tukikohta Pohjois-­Norjaan suuntautuvia päiväretkiä varten. Lähimpään Norjan puoleiseen taajamaan, Karasjoelle, on vain 18 kilometriä. Sieltä löytyvät Karasjoen saamelaismuseo, saamelainen taitelijakeskus ja saamelainen kulttuuripuisto Sápmi. Myös Jäämeri tyrskyää lähellä. Karigasniemestä voit matkata Porsangin vuonolle (90 km) ja tai ajella Nordkappiin saakka nauttimaan korkeana kohoavista kiviseinistä ja pohjoistuulesta.

Kesätunnelmia Karigasniemen kylältä

Sijainti

99950Karigasniemi

Anna palautetta