Näe & koe

Kylätalo Giisá, Utsjoki

Tuoretta pullaa, käsitöitä ja kylän kuulumiset

Kylätalo Giisá ja matkailuinfo

Kylätalossa toimii kunnan matkailuinfo. Löydät sieltä alueen esitteitä ja saat vinkkejä ja ohjeita täydelliseen Utsjoen matkaan.

Tuoreen pullan ja kahvin tuoksu houkuttelee Utsjoen kirkonkylän väen istahtamaan toistensa seuraan kylätalo Giisán viihtyisään ja rauhalliseen kahvilaan, jossa talvisin myös neulotaan yhdessä. Perheen pienimpiä varten kylätalossa on oma MLL:n paikallisyhdistyksen hoitama leikkitila, josta voit vuokrata lapsille muun muassa pelastusliivejä sekä turvakaukaloita ja -istuimia.

Käsityömyymälä Šiellasta löydät aidot paikalliset käsityöt sekä laajan valikoiman saamenkielistä kirjallisuutta. Käsityöyhdistys Šiella ry:n pitämä myymälä toimii kesäisin myös Utsjoen kirkkotuvilla.

Löytöjä voit tehdä myös Utsjokisuun kyläyhdistyksen ylläpitämän kylätalon kirpputorilla tai Galleria Giisán vaihtuvissa näyttelyissä. Kylätalolla on matkailuinfon lisäksi Matkahuollon asiamiespiste, yleisökäyttöön tarkoitettu tietokone sekä avoin WIFI-yhteys. Kylätalon palveluihin kuuluu myös Utsjoen kirkonkylän osakaskunnan kalastuslupien myynti, kalastusvälineiden desinfiointi sekä kopiointimahdollisuus.

Aukioloajat ma-pe 8-17