Seikkaile erämaassa

Alma Arktika

Guide Services, Holiday homes and cottages, Tourism and accommodation

050-370 3093

VAT ID:2419451-6

Alma Arktika

ALMA ARKTIKA
Alma Arktika on vuonna 2015 perustettu majoitus-, välinevuokraus- ja opaspalveluja tarjoava yritys Utsjoen Nuorgamissa, EU:n pohjoisimmassa kylässä. Järjestämme luontoelämyksiä Saamenmaassa. Toimimme Nuorgamin alueella Kaldoaivin erämaassa, Tenojoella sekä sen sivujoilla. Joskus poikkeamme myös Norjan puolelle Ifjordiin ja Jäämerelle.

Viemme teidät vaeltamaan maastopyörillä, kajakeilla ja leijoilla Kaldoaivin suuren ja kauniiseen erämaahan. Pääset nauttimaan erämaan antimista kuten kalasta, porosta, marjoista, sienistä ja riekoista. Saamenkielellä Alma tarkoittaa aitoa. Kunnioitamme ympäristöä ja toimimme aina vastuullisesti luontoa mahdollisimman vähän kuluttaen ja paikallisuutta tukien.

Melontavaellus

Tenojoki on Suomen ja Norjan välinen rajajoki, joka laskee Jäämereen. Syksyllä ruskan värit maalaavat joen rannat upeaksi väriloistoksi. Lähde kanssamme vaikuttumaan tästä kauneudesta! Melomme parhaimpaan ruska-aikaan Tenojokea pitkin Karigasniemeltä aina Jäämerelle saakka. Melottavaa matkaa tulee yhteensä lähes 200 km, mutta onneksi koko matka taittuu leppoisasti alavirtaan!

Maastopyötäretki Kaldoaivin erämaahan

Kaldoaivin erämaa on Suomen suurin erämaa-alue. Pyöräilemme Kaldoaivin erämaan parhaita maastopyöräreittejä Utsjoelta Kaldoaivin nimikkotuntureiden kautta Nuorgamin tielle Njallavaaraan. Matkaa maastopyörävaellukselle tulee jopa 120 km ja sen aikana näet muun muassa sekä nykyistä että vanhaa saamelaisen poronhoidon kulttuuria. Maastopyöräilemme nykyisillä ja entisillä poroerotuspaikoilla sekä näemme vanhoihin uskomuksiin perustuvan seitakiven.

Toteutamme elämäsi seikkailun toiveidesi ja taitojen mukaan!

Location

Nuorgamintie 4475a
99990 Nuorgam
Get directions

Find us from

Anna palautetta