Tekemistä

Hiihto ja lumikenkäily

Hiihdä erämaan hiljaisuuteen tai huiputa tunturi lumikenkäillen

Hiihtovaellus tunturissa

Talvella Utsjoen hiljaiset erämaa-alueet luovat erinomaiset puitteet hiihtovaellukseen. Sääolojen vaihtelu ja luonnonvoimat karussa ympäristössä saattavat kuitenkin tarjota haastavia tilanteita kokeneellekin kulkijalle, joten varaudu hiihtovaellukselle lähtöön huolellisesti tai mene mukaan järjestetylle vaellukselle. Sekä kaamos ja revontulet että keväthanget ja aurinko tekevät erämaan hiihtäjään vaikutuksen. Useat alueen matkailuyrittäjät vuokraavat hiihtovarusteita tunturisuksista lähtien.

Hiihto maastossa

Moottorikelkkojen jäljet tai tunturialueella tuulen kovaksi hakkaama lumi kantavat hiihtäjää myös latujen ulkopuolella ja kevään kantohangilla on hyvä hiihdellä myös tavallisilla, laduille tarkoitetuilla suksilla. Älä lähde hiihtämään Tenojoelle ilman paikallistuntemusta – virtausten vuoksi saattaa jää olla paikoin hyvinkin heikkoa. Koko Kevon luonnonpuiston tunturialueella hiihtäminen on sallittua 16.10.–30.4. välisenä aikana.

Hiihto huolletuilla laduilla 

Utsjoella on 2,3 km ja Karigasniemellä 3 km kunnan ylläpitämää valaistua latua. Koulukeskusten lähiympäristössä kulkevilla laduilla on vain vähän korkeuseroja, joten ne sopivat kaikenlaisille kuntoilijoille. Muitakin latuja on, mutta niitä pidetään auki lähinnä talkoovoimin. Infogis näyttää alueen talvireitit. Ajankohtaista tietoa reiteistä saa myös kunnan liikuntatoimesta

Lumikenkäily 

Lumikenkiä vuokraavat useat alueen matkailuyrittäjät ja heiltä saat myös parhaimmat reittivinkit. Esimerkiksi osa lyhyemmistä kesäajan retkipoluista ovat oivia lumikenkäkohteita talvisin.

 

Palveluksessasi

Hotellit, Lomamökit ja -kylät, Matkailu ja majoitus, Ohjelmapalvelut, Ravintolat ja kahvilat

0400-948210

Leirintäalueet, Lomamökit ja -kylät, Matkailu ja majoitus, Ohjelmapalvelut, Ravintolat ja kahvilat

0400-294669

Lomamökit ja -kylät, Matkailu ja majoitus, Ohjelmapalvelut

050-370 3093

Lomamökit ja -kylät, Matkailu ja majoitus, Ohjelmapalvelut, Ravintolat ja kahvilat

040-7625 005

Hotellit, Leirintäalueet, Lomamökit ja -kylät, Matkailu ja majoitus, Ohjelmapalvelut, Ravintolat ja kahvilat

040-4848171

Anna palautetta