Utsjoen Lumo – Ohcejohka šearrá -teemaviikko järjestetään 5.–11.7.2021, huipentuen viikonloppuna saamelaismusiikin konserttiin!

Utsjoelle rantautuu tänä kesänä ensimmäistä kertaa kokonainen teemaviikko täynnä monenlaista toimintaa, nähtävää ja koettavaa!

Utsjoen Lumo – Ohcejohka šearrá -teemaviikko järjestetään Utsjoella heinäkuun toisella viikolla 5.–11.7.2021. Luvassa on tapahtumia ja tempauksia kaikenikäisille, tulitpa sitten kauempaa tai omalta pitäjältä!

Teemaviikko pitää sisällään muun muassa konsertteja, työpajoja, näyttelyitä, elokuva- ja teatterinäytöksiä, opastettuja kävelykierroksia sekä myyjäisiä. Viikko huipentuu lauantaina 10.7. kaikille avoimeen ja ilmaiseen saamelaismusiikin konserttiin Utsjoen Onnelan törmällä. Konsertissa esiintyvät Utsjoen nuoret rap-lahjakkuudet Yungmiqu ja Jezebro, mystisiä joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota musiikissaan yhdistelevä Vildá sekä kantaaottavaa rappia esittävä Ailu Valle grönlantilaisen DJ Uyarakqin kanssa. Onnelan törmällä on lauantaina monenlaista muutakin tekemistä sekä markkinatunnelmaa.

Viikon tarkempi ohjelma aikatauluineen julkaistaan kesäkuun aikana. Varaa kuitenkin viikko kalenteriisi jo nyt!

Teemaviikon järjestää Utsjoen kunta. Yhteistyökumppaneina toimivat muun muassa Deanuleagis sámástit -hanke (Interreg Pohjoinen), Sámi Siida rySaamelaiskäräjien nuorisoneuvostoLapin liitto sekä paikalliset yritykset ja yhdistykset tapahtumien järjestäjinä.

Teemaviikon ohjelmiin voi tulla muutoksia tai rajoituksia muuttuvan koronatilanteen vuoksi. Tiedotamme tilanteesta sekä tällä sivustolla että teemaviikon Facebook-sivulla, ota myös se seurantaan! Teemaviikon hashtagit ovat #utsjoenlumo #ohcejohkašearrá, käytä niitä vapaasti myös omissa kanavissasi!

Nähdään heinäkuussa!

Anna palautetta