Näe & koe

Karigasniemi

Kolmen kulttuurin kohtaamispaikka

Hiljennä Karigasniemessä – kolmen kielen ja kulttuurin kylässä

Saamelainen, suomalainen ja norjalainen kulttuuri kohtaavat Saamenmaan sydämessä, kolmen kielen ja kulttuurin risteyksessä Karigasniemessä. Myös Tenojokilaakson vilkkain yöelämä löytyy Karigasniemestä. 

Karigasniemeä ympäröi mitä upeimmat luontokohteet ja arvokkaat kulttuurihistorialliset paikat. Luontoympäristö tarjoaa monipuoliset retkeily-­ ja kalastusmahdollisuudet ympäri vuoden. Erinomaisia retkeilykohteita ovat muun muassa Paistunturin erämaasta Tenoon laskevat sivujoet ja purot. Yksi tällaisistä retkeilykohteista on Akujoki. Inarijoki laskee Tenojokeen Karigasniemen kylässä tarjoten hyvät mahdollisuudet erähenkiselle retkeilykalastukselle sekä pienemmän joen perhokalastukselle.

Paistunturin erämaa avautuu Karigasniemeltä itään ja Muotkatunturin erämaa lounaaseen. Tunturin äänimaisema on rauhoittava ja näköalat hivelevät silmiä. Skalonjuovččan polulta avautuu panoraamanäkymä Inarijoelle, Karasjoelle­ ja Tenojokilaaksoon.

Karigasniemi sijaitsee Norjan rajalla. Karigasniemi onkin oiva  tukikohta Pohjois­-Norjaan suuntautuvia päiväretkiä varten. Lähimpään Norjan puoleiseen taajamaan, Karasjoelle, on vain 18 kilometriä. Sieltä löytyvät Karasjoen saamelaismuseo, saamelainen taitelijakeskus ja saamelainen kulttuuripuisto Sápmi. Myös Jäämeri tyrskyää lähellä. Karigasniemestä voit matkata Porsangin vuonolle (90 km) tai ajella Nordkappiin saakka nauttimaan korkeana kohoavista kiviseinistä ja pohjoistuulesta.

Kesätunnelmia Karigasniemen kylältä

Sijainti

99950Karigasniemi