Utsjoki on ainutlaatuinen ja uskomattoman kaunis paikka. Arktinen luonto jylhine tuntureineen ja jokimaisemineen, luontoa vaaliva saamelaiskulttuuri, sykähdyttävät kaamoksen valoilmiöt, kesän taianomainen yötön yö – Utsjoki, Nuorgam ja Karigasniemi lumoavat kerta toisensa jälkeen. 

Tahdomme varmistaa, että myös tulevat sukupolvet pääsevät kokemaan kaiken tämän. Siksi haluamme kehittää matkailua entistä vastuullisemmaksi. Vastuullinen matkailu Utsjoella -hanke on Euroopan aluekehitysrahaston EAKR:n, Lapin liiton ja Utsjoen kunnan tukema projekti, jonka tavoitteena on mm. tehdä Utsjoesta entistä vastuullisempi matkakohde sekä ohjata matkailijoita matkailemaan vastuullisesti.

Näiltä sivuilta löydät lisätietoa vastuullisesta matkailusta Utsjoella, saamelaiskulttuurista, matkailuyritysten tekemästä työstä vastuullisuuden eteen sekä poronhoidosta. Muistathan myös, että vastuullinen matka on myös turvallinen: siksi olemmekin koonneet sivuille paljon tietoa myös turvallisesta matkailusta Utsjoen vaativissa luonnonolosuhteissa. 

Tervetuloa vastuulliselle matkalle Utsjoelle! Bures boahtin vásttolaš mátkái Ohcejohkii!

Anna palautetta