Tarinoita

Ainutlaatuisia kuvauskohteita

Ailo-poron suuresta seikkailusta rikosten kiemuroihin

Utsjoki kuvauspaikkana

Utsjoki on ainutkertainen paikka Suomessa ja sen karun kauniit maisemat ovat upea kohde filmilokaationa. Pienet omaleimaiset kylät, Tenojoen laakso, avarat tunturiylängöt, kesäyön aurinko ja talven kaamos luovat täydelliset kuvauspuitteet monenlaiseen video- ja valokuvaukseen. Tervetuloa kuvaamaan Utsjoelle!

Utsjoella on kuvattu osittain esimerkiksi Ailo – pienen poron suuri seikkailu -elokuva. Elokuva on luontoseikkailu, jossa seurataan Ailo-poron ensimmäistä elinvuotta. Utsjoen maisemat pääsevät elokuvassa hienosti esille. Elokuvan on ohjannut ranskalainen Guillaume Maidatchevsky ja se on suomalais-ranskalainen yhteistuotanto. Tuottajina toimivat MRP Matila Röhr Productions Oy Suomesta ja Borsalino Production ja Gaumont Ranskasta. Elokuvan erikoisensi-ilta oli 27.11.2018 Utsjoella ja varsinainen ensi-ilta 29.11.2018 Rovaniemellä.

Elisa viihteen Ivalo-rikosdraamasarjaa kuvattiin Inari-Saariselän ja Utsjoen kunnan alueilla 2017-2018. Etenkin sarjan maisemia on kuvattu paljon Utsjoella ja Nuorgamissa. Sarja on saksalais-suomalaisyhteistuotantoa ja sen pääosissa ovat Iina Kuustonen ja Maximilian Brückner.