Tarinoita

Elämykset odottavat löytäjäänsä

Hiljennä Utsjoella

Muistatko, milloin viimeksi heittelit leipiä? Tai istuit mökin portailla tekemättä mitään? Pienet ja yksinkertaiset ilot lipsahtavat meiltä usein ohi. Utsjoella vallitseva rauha antaa tilaa pysähtyä ja hiljentyä. Saatat huomata pieniä, hienoja asioita, joita et muuten huomaisi.

Pakkaa eväät rinkkaan tai reppuun ja lähde tutkimusretkelle lähiympäristöön jalan tai pyöräillen. Älä unohda kuivalihaa! Vuole kuivalihasta lastuja ja syö sellaisenaan tai jos mukaasi sattuu rasvaisempi kylkipala, vuole tikku ja paista lihaa tulipaikalla. Ruoka maistuu aina paremmalle ulkona kuin sisällä.

Keskity nauttimaan ympäröivästä äänimaisemasta. Istahda joen tai järven rannalle mato-ongelle. Kerää litteitä kiviä ja kokeile, kuinka monta leipää onnistut heittämään.

Lähde soutelemaan. Nauti veden liplatuksesta ja airojen rytmistä. Kuuntele luonnon äänien kaikua Saamen sillan alla.

Liiku valppaana ja nuuhki tuulta. Valloita vaara tai tunturi ja hengitä tilaa ympärilläsi.

Lämmitä sauna, pulahda veteen ja istahda löylyjen välissä ulos. Lämpö rentouttaa niin lihakset kuin mielen.

Ruska-ajan koittaessa vaella syysmetsässä ja ihastele värien vallankumousta. Houkuttele ystäväsi pimeän tullen taskulamppuhippasille. Piileksi pensaikossa, väläytä valoa ja yritä olla näkymätön. Älä päästä hiiskaustakaan!

Pakkasten paukkuessa heittäydy pehmeään hankeen lumienkeleitä tekemään. Potkuttele potkukelkalla tai suuntaa lumisille laduille hiihtämään. Tutki eläinten jälkiä. Kuinka monet jäljet löydät?

Parhaat elämykset eivät aina vaadi suuria investointeja tai ennen kokemattomia aktiviteetteja. Tervetuloa Utsjoelle löytämään onni!

.