Tekemistä

Hiihto ja lumikenkäily

Hiihdä erämaan hiljaisuuteen tai huiputa tunturi lumikenkäillen

Utsjoki tarjoilee upeat puitteet talviretkeilyyn. Oli sitten kyse päiväretkestä lumikengin tunturiin tai pidemmästä hiihtovaelluksesta, arktinen luonto, vaihtelevat sääolosuhteet ja talven upeat valoilmiöt lumoavat kulkijan. Samoista syystä talviretket Utsjoen maastossa voivat kuitenkin olla myös hyvinkin haastavia. Lisätietoa turvallisuusasioiden huomioimisesta talviretkeilyssä löydät täältä

Hiihtovaellus tunturissa

Talvella Utsjoen hiljaiset erämaa-alueet luovat erinomaiset puitteet hiihtovaellukseen. Sääolojen vaihtelu ja luonnonvoimat karussa ympäristössä saattavat kuitenkin tarjota haastavia tilanteita kokeneellekin kulkijalle, joten varaudu hiihtovaellukselle lähtöön huolellisesti tai mene mukaan järjestetylle vaellukselle. Sekä kaamos ja revontulet että keväthanget ja aurinko tekevät erämaan hiihtäjään vaikutuksen. Useat alueen matkailuyrittäjät vuokraavat hiihtovarusteita tunturisuksista lähtien.

Hiihto maastossa

Moottorikelkkojen jäljet tai tunturialueella tuulen kovaksi hakkaama lumi kantavat hiihtäjää myös latujen ulkopuolella ja kevään kantohangilla on hyvä hiihdellä myös tavallisilla, laduille tarkoitetuilla suksilla. Älä lähde hiihtämään Tenojoelle ilman paikallistuntemusta – virtausten vuoksi saattaa jää olla paikoin hyvinkin heikkoa. Koko Kevon luonnonpuiston tunturialueella hiihtäminen on sallittua 16.10.–30.4. välisenä aikana.

Hiihto huolletuilla laduilla 

Utsjoella on 2,3 km ja Karigasniemellä 3 km kunnan ylläpitämää valaistua latua. Lisäksi Nuorgamissa on valaisematon 9,1 km pituinen Fielbmajärven latu, joka kulkee Isonkivenvaaran läheisyydestä Skaidijärven kodalle ja Fielbmajärven laavulle. Niin Utsjoen, Nuorgamin kuin Karigasniemenkin laduilla on vain vähän korkeuseroja, joten ne sopivat kaikenlaisille kuntoilijoille.  Infogis näyttää alueen talvireitit. Ajankohtaista tietoa reiteistä saa myös kunnan liikuntatoimesta

Lumikenkäily 

Lumikenkiä vuokraavat useat alueen matkailuyrittäjät ja heiltä saat myös parhaimmat reittivinkit. Esimerkiksi osa lyhyemmistä kesäajan retkipoluista ovat oivia lumikenkäkohteita talvisin.

 

Palveluksessasi

Majoitus, Ohjelmapalvelut, Ravintolat ja kahvilat

Hotelli- ja ravintolapalvelut, lomamökit, ohjelmapalvelut, vuokravälineitä

0400-948210

Majoitus, Ohjelmapalvelut, Ravintolat ja kahvilat

Lomamökit, ravintolapalvelut, ohjelmapalvelut, vuokravälineitä

0400 294 669

Majoitus, Ohjelmapalvelut, Ravintolat ja kahvilat

Lomamökit, ravintolapalvelut, ohjelmapalvelut

040-7625 005

Majoitus, Ohjelmapalvelut, Ravintolat ja kahvilat

Hotelli- ja ravintolapalvelut, lomamökit, ohjelmapalvelut, pubi

+35840 484 8171