Tarinoita

Pieniä iloja

Elämykset syntyvät pienistä asioista

Pieniä iloja

Muistatko, milloin viimeksi heittelit leipiä? Tai istuit mökin portailla tekemättä mitään? Pienet ja yksinkertaiset ilot lipsahtavat meiltä usein ohi. Aina ei tarvitse matkustaa kauas tai sijoittaa suuria summia uusiin harrastusvälineisiin. Lapsena nautit pienistä asioista, mikset siis nyt?

Pakkaa eväät rinkkaan tai reppuun ja lähde tutkimusretkelle lähiympäristöön jalan tai pyöräillen. Älä unohda kuivalihaa! Vuole kuivalihasta lastuja ja syö sellaisenaan tai jos mukaasi sattuu rasvaisempi kylkipala, vuole tikku ja paista lihaa tulipaikalla. Ruoka maistuu aina paremmalle ulkona kuin sisällä.

Keskity nauttimaan ympäröivästä äänimaisemasta. Istahda joen tai järven rannalle mato-ongelle. Kerää litteitä kiviä ja kokeile, kuinka monta leipää onnistut heittämään.

Lähde soutelemaan. Nauti veden liplatuksesta ja airojen rytmistä. Kuuntele luonnon äänien kaikua Saamen sillan alla.

Liiku valppaana ja nuuhki tuulta. Valloita vaara tai tunturi ja hengitä tilaa ympärilläsi.

Lämmitä sauna, pulahda veteen ja istahda löylyjen välissä ulos. Lämpö rentouttaa niin lihakset kuin mielen.

Ruska-ajan koittaessa vaella syysmetsässä ja ihastele värien vallankumousta. Houkuttele ystäväsi pimeän tullen taskulamppuhippasille. Piileksi pensaikossa, väläytä valoa ja yritä olla näkymätön. Älä päästä hiiskaustakaan!

Pakkasten paukkuessa heittäydy pehmeään hankeen lumienkeleitä tekemään. Potkuttele potkukelkalla tai suuntaa lumisille laduille hiihtämään. Tutki eläinten jälkiä. Kuinka monet jäljet löydät?

Oli aika, jolloin leikit leikittiin enemmän ulkona, keskellä luontoa. Utsjoella voit palata näihin tunnelmiin – tilaa ja rauhallisuutta on silmänkantamattomiin.

.

Anna palautetta