Tekemistä

Pyöräily Utsjoella

Unelmien pyöräilykohde

Utsjoen kunnasta löytyy pyöräilyreittejä sekä maastopyöräilyn haasteita hakeville harrastajille että upeita maisemia ja mielenkiintoisia kohteita kaipaaville retkipyöräilijöille. Alueen yritykset tarjoavat vuokravarusteita, kuljetuspalveluita sekä majoitusta, ruokaa ja lämpimän saunan. Erämaareiteillä ei ole opastusta, joten pyöräilijän on aina syytä pitää kartta mukanaan ja tutustua etukäteen alueen erityisolosuhteisiin.

Maastopyöräily

Utsjoella on MTB -reittejä eri puolilla kuntaa. Reitin ja sen pituuden voi valita kokemuksen ja kunnon mukaan. Vaativat nousut tarjoavat haasteen kovakuntoisellekin, kun taas tasaiset ja helppokulkuiset ylängöt jättävät tilaa luonnon vahvasta läsnäolosta ja huumaavasta panoraamamaisemasta nauttimiselle. Myös pitkä bikepacking -reissu onnistuu Utsjoen erämaissa hyvin. Maastopyöräilykausi Utsjoella kestää kesäkuun puolivälistä elo–syyskuulle.

Utsjoen maastopyöräreitit: https://www.infokartta.fi/

fatbike

Fatbike on parhaimmillaan pehmeillä alustoilla, kuten lumella, hiekalla ja märillä poluilla. Talvipyöräilykohteena Utsjoki on erinomainen. Utsjoella on maastossa kevättalvisin paljon leveärenkaisella pyörällä ajettavaksi soveltuvia epävirallisia moottorikelkkauria. Fatbike -pyöriä saa myös vuokrattua Utsjoen matkailuyrityksiltä. 

Maantiepyöräily

Utsjoelta löytyy maantiepyöräilyn harrastajille vaihtelevia teitä, upeita maisemia ja mielenkiintoisia kohteita. Yhdensuuntainen reitti Utsjoen kolmessa kylässä, Nuorgamista Utsjoen kirkonkylään ja sieltä Karigasniemeen tai toisinpäin on yhteensä 145 kilometriä. Kylät yhdistävää Tenontietä on pidetään Suomen kauneimpana maantienä. Utsjoen kylistä lähteviä reittejä voi helposti pidentää taittamalla osan matkaa Norjan kautta tai pistäytymällä Jäämerelle.

 

Anna palautetta