Reittikuvaus - Explore Utsjoki 10

 

Reittikuvaus - Explore Utsjoki 1

Haaveiletko aktiivisesta lomasta luonnonrauhassa? Oletko jo kolunnut etelän pyöräreitit ja etsit uutta seikkailua? Yhdistä pyöräretkeen muita elämyksiä ja opi samalla paikalliskulttuurista. Tulet huomaamaan, että Utsjoen kesässä yö on valoisampi, hiljaisuus syvempi ja vieraanvaraisuus sydämellisempää kuin missään muualla.

Tenonlaakson reitti kulkee Seututie 970:tä pitkin Karigasniemen, Utsjoen ja Nuorgamin kylien välillä. Reitin yhteisp

ituus Karigasniemeltä Nuorgamiin on 146 kilometriä. Reitin voi polkea kokonaan (Karigasniemi-Nuorgam tai päinvastoin) tai osittain (esim. Utsjoelta Nuorgamiin ja takaisin). Reitti on täysin päällystetty ja vain vähän liikennöity. Loivat ylämäet tarjoavat haastetta ja palkitsevat maisemillaan, joiden veroisia ei löydy mistään muualta Suomesta.

Tenonlaakson reitti ei ole rengasreitti, mikä tulee huomioida, jos saavut autolla ja tarvitset autonsiirtopalvelua läht

öpaikasta lopetuspaikkaan. Taksiyrittäjiltä voi myös tiedustella pyöränsiirtoa lopetuspaikasta lähtöpisteeseen. Karigasniemeltä ja Nuorgamista on bussiyhteys Utsjoelle ja päinvastoin, ajantasaiset aikataulut voit tarkistaa Matkahuollon sivuilta.

Tenonlaakson reitti on osa Arctic by Cycle -reitistöä. Täältä löydät mm. GPX-reittijäljen ja lisää tietoa reitistä. Sivustolle päivitetään lähiaikoina myös Utsjoki-Nuorgam -reittiosuus. 

Kauppa-, kahvila- ja ravintolapalvelut keskittyvät kylien tuntumaan, joten pyöräilijän täytyy varata mukaansa riittävästi vettä ja pientä syötävää siirtymiä varten. Kannattaa myös huomioida, että reitillä sääolosuhteet voivat vaihdella nopeastikin.

Reittikuvaus - Explore Utsjoki 4Reittikuvaus - Explore Utsjoki 8Kolmen kielen kylä - Explore Utsjoki 4

Anna palautetta